Site icon MKB Award

Werken met een gehoorbeschadiging

Een gehoorbeschadiging is natuurlijk een bepaalde handicap waar je mee zult leren om moeten gaan. Daarentegen hoeft het absoluut niet zo te zijn dat je door een gehoorbeschadiging niet meer zou kunnen werken. Met een aantal tips en tricks en een aanpassing van de houden is dit namelijk nog steeds goed mogelijk. In deze tekst gaan we kijken naar hoe iemand kan werken met een gehoorbeschadiging.

Gehoorbeschadiging

Een gehoorbeschadiging is, zoals het woord al zegt, een beschadiging aan de hoor zintuigen. Dit zorgt er voor dat iemand minder of geen geluid meer hoort. Hierdoor kan het lastig zijn om te blijven werken, maar is het onmogelijk? Niet altijd. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om vast te stellen hoe groot de schade aan het oor is. Dit kun je laten doen bij een audicien. Hij zal een gehoortest uitvoeren waardoor hij kan zien hoe groot de schade aan het gehoor bij iemand is. Hierdoor wordt het ook makkelijker om te weten wat je het beste kan doen tegen schade aan het oor en wat voor aanpassingen er eventueel kunnen komen wanneer iemand minder hoort door de schade die hij of zij heeft opgelopen aan het gehoor.

Werken met een gehoorbeschadiging

Vervolgens kun je gaan zoeken naar een passende oplossing wat betreft het gehoor. Voor een hoop mensen is een gehoorapparaat een uitkomst. Dat is een apparaat die het gehoor verbeterd waardoor iemand weer zo goed als alles kan horen. Wanneer je dan aan het werk bent, zal je weinig merken van de gehoorbeschadiging. Voor sommige mensen is een gehoorapparaat niet mogelijk. Het kan dan lastig zijn om bepaalde taken uit te voeren. Denk hierbij aan een vergadering of telefonische afspraak. Toch hoeft het niet te betekenen dat je niet meer kan werken. Er kunnen natuurlijk altijd afspraken gemaakt worden omtrent de taken. Zo kan iemand schrijven tijdens een vergadering of je kun je vooraan gaan zitten zodat je alles beter hoort. Telefonische afspraken kunnen overgenomen worden door collega’s waardoor jij weer andere taken kan uitvoeren. Een gehoorbeschadiging hoeft niet te betekenen dat je niet meer kan werken.

Exit mobile version