Site pictogram MKB Award

Videomarketing: wat, waarom en hoe?

Veel bedrijven maken nog geen gebruik van videomarketing en laten daardoor kansen liggen. Erg zonde, want videomarketing is helemaal hot. Daarom vertellen wij je in dit artikel alles wat je moet weten over videomarketing!

Wat is videomarketing?

Laat we beginnen met uit te leggen wat videomarketing nou precies is. Videomarketing is het gebruik maken van video’s om jouw product of dienst onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Deze video’s worden bijvoorbeeld op social media of YouTube geplaatst.

Waarom zou je videomarketing gebruiken?

Oké, we weten nu wat videomarketing is, maar waarom zou je het gebruiken? De belangrijkste reden is misschien wel dat steeds meer en meer via internet verloopt. De ouderwetse televisie heeft plaats gemaakt voor video’s op het internet. De huidige en toekomstige generatie jongeren kijkt bijna geen tv meer, maar zit wel massaal op YouTube, Instagram en Facebook. YouTube is na Google zelfs de grootste zoekmachine! Om deze doelgroep te bereiken is videomarketing dus ideaal. Daarbij komt nog eens dat videomarketing helemaal gratis is! Oké, een video laten maken kost wel wat tijd en/of geld, maar het online verspreiden ervan niet. Overtuigd geraakt van videomarketing? Dan hieronder nog enkele tips om videomarketing succesvol in te kunnen zetten!

Tips om succesvol videomarketing in te zetten

De eerste tip om succesvol gebruik te kunnen maken van videomarketing is dat de video niet te lang moet zijn. Maak geen uitgebreide commercial, maar hou het kort en krachtig. Hoe korter hoe beter! Mensen die op YouTube of social media zitten, zitten niet te wachten op lange video’s. Je moet dus meteen tot de kern komen!

De volgende tip is om videomarketing niet alleen online in te zetten, maar ook offline! Nu denk je misschien; hoe dan? Via een hologram bijvoorbeeld! Daarmee kun je namelijk een videoboodschap in 3D af laten spelen. Je kunt bijvoorbeeld op evenementen een hologram wegzetten. Bij Media Hologram kun je terecht voor hologrammen!

De laatste tip is om ondertiteling te gebruiken bij je video. Niet iedereen kijkt je video met het geluid aan, of mensen kunnen zich bijvoorbeeld in een luidruchtige omgeving bevinden.

Mobiele versie afsluiten