Site pictogram MKB Award

Verlies nooit uit het oog: De kracht van optometrie en orthoptie

Het oog is een fascinerend en complex orgaan. Het is dan ook belangrijk om het goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren. Bij Heiming Aben, kan je je ogen laten meten. Dit is een belangrijk onderdeel van de zorg voor je ogen. Het meten van je ogen helpt bij het vaststellen van eventuele oogafwijkingen of visuele problemen. Bij het meten van de ogen wordt vaak gebruik gemaakt van een techniek die orthoptie wordt genoemd. Dit is een specialisme binnen de oogzorg dat zich richt op het opsporen en behandelen van oogafwijkingen zoals scheelzien, dubbelzien en bepaalde soorten hoofdpijn.

 

Orthoptie bij Heiming Aben

 

Orthoptie is een belangrijk onderdeel van de oogzorg. Een orthoptist is een specialist op het gebied van problemen met het zien, het gebruik van de ogen, het functioneren van de ogen en de verwerking van het zien. De orthoptist onderzoekt en behandelt klachten die te maken hebben met het samenwerken van de ogen en de daarbij behorende oogbewegingen. Het doel van orthoptie is om de beste visuele prestaties te bereiken en om te zorgen voor comfortabel zien. Bij Heiming Aben werken professionele orthoptisten die gespecialiseerd zijn in deze technieken.

 

De rol van optometrie

 

Optometrie speelt een cruciale rol in de oogzorg. Optometristen zijn opgeleide professionals die zich bezighouden met de oogzorg. Ze kunnen onderzoeken uitvoeren, brillen en contactlenzen voorschrijven en bepaalde oogaandoeningen behandelen. Daarnaast kunnen ze je adviseren over het voorkomen van oogziekten en de gezondheid van je ogen. Bij Heiming Aben kan je terecht voor een uitgebreid optometrisch onderzoek. Het is belangrijk om te onthouden dat optometrie en orthoptie beide belangrijke onderdelen zijn van de oogzorg. Ze werken samen om ervoor te zorgen dat je ogen gezond blijven en dat je het beste zicht mogelijk hebt.

Mobiele versie afsluiten