Site pictogram MKB Award

Tips om te besparen op je kantoorinrichting

Het inrichten van je kantoor kan een flinke kostenpost zijn. Vooral wanneer je pas bent gestart met je eigen onderneming. Behalve een moderne, verwelkomende inrichting is het natuurlijk ook belangrijk om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Daarbij is het wel zo fijn om budget over te houden voor andere zaken. Hoe je nou geld kan besparen bij het inrichten van je kantoor? Dat lees je in deze blog! 

Hergebruiken 

Kantoormeubels hoeven natuurlijk niet altijd nieuw te zijn. Er zijn genoeg websites en andere ondernemingen die een breed assortiment aan (licht) gebruikte kantoormeubelen bieden voor een lagere prijs. Koop bijvoorbeeld een tweedehands bureau in plaats van een nieuwe. Zo ben je niet alleen een stuk goedkoper uit, maar ben je ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig. Win-win! 

Duurzaam verlichten

Hoe belangrijk de meubels in je kantoor zijn, net zo belangrijk is de verlichting. Het kiezen van de juiste verlichting is niet alleen duurzaam, maar kan ook flink besparen op de energie rekening. Door alle lampen bijvoorbeeld te vervangen door led verlichting bespaar je wel honderden euro’s op de energierekening. LED verlichting gaat tot 30 jaar mee en zal dus ook niet ieder jaar opnieuw vervangen hoeven te worden. LED verlichting komt in alle vormen en maten, geschikt voor ieder kantoor! 

Stimuleer thuiswerken 

Door mee te gaan in de trend van het thuiswerken verhoog je niet alleen de productiviteit, maar zorg je er ook automatisch voor dat je minder vaste werkplekken hoeft te creëren. Wanneer meer mensen vanuit huis werken of op flexibele werkplekken aan het werk zijn bespaar je een hoop geld. Dit gevoel van zelfstandigheid en vrijheid maakt medewerkers een stuk productiever en geeft medewerkers meer motivatie om te werken. En ook zeker niet onbelangrijk, je bespaard ook op de reiskosten. 

Groen, groen en nog meer groen 

Haal de natuur naar binnen! Planten zijn over het algemeen aan te schaffen voor een vriendelijk bedrag en geven je kantoorruimte een mooie, fijne en ontspannen sfeer. Naast het feit dat het gewoon ontzettend mooi staat, zorgen planten ook voor een verbeterde luchtkwaliteit en hogere productiviteit. Ditzelfde geldt natuurlijk voor andere natuurlijke materialen zoals steen, water en hout. 

Wees gewoon creatief 

Tot slot is het belangrijk dat je gewoon lekker creatief bent! Je bespaart namelijk een hoop geld door creatief om te gaan met de meubels die je al hebt. Heb je bijvoorbeeld een grote tafel in de kantine, maar wil je eigenlijk nieuwe kantinemeubilair? Gooi deze tafel niet direct weg maar gebruik de tafel ergens anders. Bijvoorbeeld in de vergaderruimte. Op deze manier kun je vrijwel alle oude meubels op een andere manier gebruiken, terwijl je ook geniet van je nieuw aangeschafte meubels. Wees creatief! 

Mobiele versie afsluiten