Site pictogram MKB Award

Passie voor ondernemen.

Ben je je kantoorbaantje, 9 tot 5 mentaliteit en eentonigheid helemaal zat? Misschien is ondernemen dan wel dé oplossing voor jou! Een carrière in ondernemen is hot en dat zien we terug bij de talloze bedrijven die de huidige markt binnentreden. Zo besluiten er steeds meer families om samen een bedrijf op te starten. Is dit inderdaad een slimme zet of brengt het alleen maar onnodige complicaties met zich mee?

Succes of flop? Een familiebedrijf is simpel gezegd een bedrijf die gerund wordt door een familie. Het bestuur en de besluitvormingsrechten is dan in bezit van de familieleden die het bedrijf hebben opgericht. Een familiebedrijf heeft zo zijn voordelen, zo zijn familiebedrijven vaak financieel sterk, hebben een langetermijnperspectief en is het personeel erg betrokken. Ondanks deze voordelen heeft een familiebedrijf natuurlijk ook wat valkuilen. Een wat bekende uitspraak “Privé en werk gescheiden houden” is nogal lastig bij een familiebedrijf. Door dit met elkaar te mixen, kunnen er frustraties ontstaan, wat uiteindelijk negatief voor het bedrijf kan uitpakken. Hiernaast is de kans op te hechte relaties op de werkvloer groter dan bij een niet-familieonderneming. Door deze persoonlijke banden, is het voor een werkgever moeilijk om afstand van het personeel te nemen.

‘De Kardashians van Nederland.’ De valkuilen waar je mee te maken kan hebben als familiebedrijf, hoeft geen bedreiging te zijn. Het feit dat er complicaties kunnen ontstaan, is een natuurlijk gevolg wat bij van alles in het leven kan voorkomen. Daarnaast groeit het aantal succesvolle familiebedrijven wereldwijd steeds meer. Zo kennen we allemaal wel de ‘Kardashian’ familie. Ze hebben van hun naam een groot merk weten te maken. De Kardashians zijn doorgegroeid tot een van de succesvolste families in de business industrie. Nou mogen we in Nederland ook best trots zijn op onze de ‘Kardashians’ van Nederland. Maak kennis met het familiebedrijf, Reinders. Julie en Marie, twee zusjes, zijn het brein achter dit bedrijf. Drie jaar geleden besloten ze om een fashion-label merk te beginnen, en nu anno 2019 doorgegroeid tot een groot succes in Nederland.

De drijfkracht van een ondernemer. Je eigen bedrijf oprichten of toch samen met je vertrouwde omgeving samenwerken? Ondernemen brengt veel verantwoordelijk met zich mee. Iedere ondernemer zal dit wel terug herkennen, of je nou werkzaam bent in een familiebedrijf of niet. Het geheim zit in het motief, dus vraag jezelf eens af: “waarom start ik een onderneming?”. Zolang het je passie is en je er voor de volle honderd procent wil gaan, heb je als ondernemer mogelijk veel potentie.

Mobiele versie afsluiten