Site pictogram MKB Award

Optimaliseer je keukenvoorraad met de beste groente- en fruitproducten

Een goed beheerde keukenvoorraad kan een wereld van verschil maken in een restaurant. Met de juiste producten bij de hand, kun je de meest verse en smakelijke maaltijden bereiden. Een belangrijke speler in dit opzicht is de horecagroothandel groente en fruit. Zij leveren een breed scala aan verse producten die elke keuken zou moeten hebben. Van knapperige groene groenten tot sappige rode tomaten, deze producten kunnen de basis vormen voor talloze heerlijke gerechten.

 

Fruit in je keuken opslaan

 

Fruit is een must in elke keuken. Het kan worden gebruikt in zoete desserts, zure sauzen, of gewoon als een verse snack. Maar het opslaan van fruit kan een uitdaging zijn. Het moet op de juiste temperatuur en in de juiste omstandigheden worden bewaard om de versheid en kwaliteit te behouden. Het is ook belangrijk om een goede mix van verschillende soorten fruit te hebben, van appels en bananen tot bessen en citrusvruchten. Dit geeft je de flexibiliteit om verschillende soorten gerechten te bereiden en tegemoet te komen aan verschillende smaakvoorkeuren.

 

Je groente en fruit invriezen

 

Soms kan het lastig zijn om al je verse groenten en fruit te gebruiken voordat ze bederven. Daarom kan het invriezen van deze producten een goede optie zijn. Het invriezen van groenten en fruit behoudt de voedingswaarden en maakt het gemakkelijk om ze op een later moment te gebruiken. Sommige producten zoals bessen, erwten en maïs doen het bijzonder goed in de vriezer. Er zijn zelfs groothandels, zoals Horecagroothandel Tilburg, die bevroren groenten en fruit van hoge kwaliteit leveren. Dit kan een goede oplossing zijn als je toegang wilt hebben tot bepaalde producten buiten het seizoen of als je de verspilling in je keuken wilt verminderen.

Mobiele versie afsluiten