Site pictogram MKB Award

Geld besparen – Brouw je eigen bier

Er zijn tegenwoordig websites waar je bierbrouw pakketten kunt aanschaffen om thuis bier te brouwen. Een super slimme oplossing om geld te besparen natuurlijk en nog leuk om te doen ook. Door het volgen van de instructieboekjes kun jij in 8 stappen een eigen bier maken thuis. De initiële aanschaf kost wat geld, maar door keer en keer eigen bier te brouwen met ingrediënten wordt het bier drinken steeds goedkoper.

Beste website van het jaar!

Hoort een van websites van de leveranciers dan in de top 10 van Nederland qua beste websites? Nou één website zeker. Dit gaat om Brouwpunt.nl (klik hier), een leverancier van beginnende bierbrouw starterspakketten maar ook grote volumes waarmee klanten in een bier brouwketel bier kan maken. En halve de hardware en ingrediënten, deelt Brouwpunt ook veel kennis over bier brouwen in de vorm van blogs. Op het moment van schrijven hebben ze net een blog online gezet over de brouwsoftware Brouwhulp. Hiermee kun je zelf je eigen recepten maken. Unieke natuurlijk, want waarom zou een leverancier van recepten zijn geheim delen? Juist om waarde toe te voegen op het internet en jou te helpen. Wat ons betreft zou Brouwpunt daarom al website van het jaar mogen worden!

De cijfers van Brouwpunt

Brouwpunt heeft geen officiële cijfers zoals beursgenoteerde bedrijven moeten laten zien ieder kwartaal. Maar door het volgen van de facebook pagina van Brouwpunt, kunnen we wel een kleine analyse doen van de verkoop cijfers.

Wat ons opvalt is dat er tijdens sinterklaas en kerst ontzettend veel reclame wordt gemaakt. Na kerst is er een bericht online gekomen dat er duizenden liters bier gebrouwen gaan worden in Nederland. Laten we uitgaan van 2500 liter bier, dat betekent al snel 500 bierbrouw pakketten. Een gemiddeld pakket kost 30 tot 60 euro, het gemiddelde daarvan is 45 euro. Een omzet van € 22.000 tijdens de feestdagen is dus niet ondenkbaar. Verdubbel dit door het jaar heen je hebt ongeveer de omzet.

Kun je daarmee website van het jaar mee worden? Geen idee, maar wij hopen van wel!

Mobiele versie afsluiten