Site pictogram MKB Award

Een lening die persoonlijk bij je past door te vergelijken.

Lening vergelijken zonder BKR

Er zijn verschillende soorten leningen. Belangrijk is om jezelf goed te oriënteren dan kan je snel een lening aanvragen die bij je past. Er zijn leningen om een huis te financieren zoals het hypothecair krediet, een persoonlijke lening voor een grote aankoop, lening op afkoop om een product te financieren, een creditcard of een het leasen van een auto. Dit zijn particuliere leningen. Ook zijn er verschillende soorten zakelijke leningen zoals een starterskrediet die je afsluit om de opstart van een eigen bedrijf te financieren en een zakelijke autolease of een bedrijfshypotheek. Bij de meeste leningen vind een BKR toetsing plaats. Veel kredietverstrekkers zijn terughoudend als uit de gegevens van de BKR blijkt dat de aanvrager een eerdere betalingsachterstand heeft gehad. Een negatieve notering (minimaal code A) blijft vijf jaar inzichtelijk voor aangesloten kredietverstrekkers. Zo kan het zijn dat je bij weinig instanties in lening kunt aanvragen. Gelukkig zijn er ook leningen zonder BKR check. Dit zijn vaak leningen onder de 1500 euro. Er zijn verschillende instanties die deze verstrekken. Je kunt een lening vergelijken bij veel aanbieders. Indien je toch meer wilt lenen kun je het beste zoeken naar een kredietverstrekker die niet is aangesloten bij de BKR.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is speciaal om een grote aankoop zoals bijvoorbeeld een lening om een auto te financieren. Het minimale bedrag wat je kunt lenen is hierbij 2500 euro. Je krijgt een totaalbedrag tot maximaal 75.000 euro. Als er achteraf nog extra kosten komen kun je deze helaas niet bij lenen. Indien je toch besluit om de lening voortijdig af te lossen komen er vaak nog extra kosten bij. In tegenstelling tot een doorlopend krediet moet het totaalbedrag ongeveer zijn afgelost tussen twee en tien jaar na aanvraag. Ook ligt de rente hoger bij een persoonlijke lening ten opzichte van een doorlopend krediet. De keuze voor een persoonlijke lening is snel gemaakt als je weet hoe duur het product is wat je wilt aanschaffen.

Doorlopend krediet

In tegenstelling tot een persoonlijke lening mag je bij een doorlopend krediet wel geld bij lenen. Een verbouwing kan bijvoorbeeld hoger uitvallen dan je van te voren had ingeschat. Zo heb je met een doorlopend krediet zekerheid dat je geen geld te kort komt. Een doorlopend kredietheeft wel een wisselend rentepercentage en je leent snel te veel geld bij waardoor de schulden weer hoger oplopen. Voordeel is dat je lang over de aflossing mag doen die rond je 65 a 70e levensjaar plaats moet vinden.

Minilening

Aanbieders zoals Saldodipje en Ferratum geven kortlopende leningen zonder BKR af. Vaak kun je maximaal 1500 euro lenen. Het bedrag moet je binnen 30-45 dagen in een keer aflossen. Nadeel is dat je een verplichte (persoonlijke) garantsteller moet hebben waarvoor je extra betaald. Ook ligt het rentepercentage vaak hoog bij deze leningen.

Mobiele versie afsluiten