Site pictogram MKB Award

De populairste films en documentaires op een rijtje

Er zijn elk jaar veel films en documentaires die worden uitgebracht en sommige hiervan blijken erg populair te zijn. Hieronder worden enkele van de meest populaire films en documentaires besproken die je ook op documentairenet.nl kunt terugvinden.

Avengers: Endgame

Een van de meest populaire films van 2019 was Avengers: Endgame. Deze film was de afsluiting van een reeks Marvel-films en werd goed ontvangen door critici en fans. De film brak verschillende records en was een groot financieel succes.

The Irishman

The Irishman is een film uit 2019 van Martin Scorsese en was exclusief te zien op Netflix. De film gaat over een huurmoordenaar die terugblikt op zijn leven en carrière. De film werd geprezen om zijn verhaal, acteerprestaties en cinematografie.

Feeders

Feeders is een documentaire uit 2020 van Jesse Willems. De documentaire gaat over het voeren van wilde dieren in Nederland en de impact hiervan op de natuur. De film werd goed ontvangen en kreeg veel aandacht in de media vanwege het controversiële onderwerp.

Tiger King

Tiger King is een documentaireserie uit 2020 die werd uitgebracht op Netflix. De serie gaat over Joe Exotic, een eigenaar van een dierentuin die in de gevangenis zit voor het plannen van een moord op een dierenrechtenactivist. De serie werd erg populair en kreeg veel aandacht vanwege de bizarre personages en gebeurtenissen.

The Social Dilemma

The Social Dilemma is een documentaire uit 2020 die werd uitgebracht op Netflix. De documentaire gaat over de impact van sociale media op ons leven en de samenleving. De film werd geprezen om zijn onderwerp en de manier waarop het de kijker aan het denken zet.

Onbezorgd kijken

Na een lange dag werken is het heerlijk om op de bank te ploffen en even helemaal te ontspannen met je favoriete tv-programma’s. Toch kan televisiekijken soms meer stress opleveren dan ontspanning, bijvoorbeeld als je eindeloos blijft zappen zonder iets te vinden wat je echt leuk vindt. Met deze tips wordt televisiekijken een ontspannen bezigheid.

Kies bewust

In plaats van eindeloos te blijven zappen, kun je beter bewust kiezen wat je wilt kijken. Maak van tevoren een lijstje met programma’s die je graag wilt zien, en kies daaruit. Zo voorkom je dat je gestrest raakt van het zoeken naar iets leuks op tv.

Plan je kijkavond

Maak van televisiekijken een echt ontspanningsmoment door er een vaste avond voor te prikken. Plan deze avond bewust in je agenda en maak er een gezellig moment van, bijvoorbeeld met wat lekkere snacks en drankjes.

Vermijd de reclames

Reclameblokken kunnen het ontspannen televisiekijken flink verstoren. Vermijd deze blokken door je favoriete programma’s op te nemen of te streamen, zodat je ze zonder onderbrekingen kunt kijken.

Maak het comfortabel

Zorg ervoor dat je comfortabel zit en dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt, zoals een drankje en een dekentje. Zo kun je optimaal ontspannen en genieten van je favoriete programma’s.

Kijk met anderen

Televisiekijken kan ook een gezellige activiteit zijn om samen met anderen te doen. Nodig bijvoorbeeld vrienden of familie uit om samen te kijken, en maak er een gezellige avond van.

Al met al is televisiekijken een ontspannende bezigheid als je het op de juiste manier aanpakt. Kies bewust wat je wilt kijken, vermijd reclameblokken, zorg voor comfort en maak het gezellig door bijvoorbeeld samen te kijken. Zo wordt televisiekijken een ontspannende activiteit waar je echt van kunt genieten.

Mobiele versie afsluiten